Licensmanden får penge for hver ny tilmelding

Der findes utallige historie om licensindkræverens kreativitet, når der skal findes sortseere, der skal tvinges til at betales licens.

Men nu er der kommet svar på, hvorfor licens-indkræveren ofte tager utraditionelle metoder i brug, for at få dig til at betale.

Han får hårde kontanter, for hver ny licens-betaler han skaffer.

Det viser et svar fra kulturminister Marianne Jelved til Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, der havde spurgt, om det kunne passe, at DRs licensinspektører var provisionslønnede.

Læs også: Træt af ekstraregning: Vi gider ikke betale licens

Helt konkret får licensinspektøren 94 kroner, hver gang han får en sortseer til at tilmelde sig licens. Og derudover oplyser Kulturministeren i svaret, at jobbet udover at provisonslønnet også er baseret på høj grad af selvplanlægning og fleksibilitet.

- Det kan oplyses, at licensinspektion typisk er et bijob, hvor inspektørerne selv tilrettelægger deres arbejde og arbejdstid. Hver inspektør er typisk ude 1-2 gange om ugen i 3-4 timer, skriver de i svaret, der begrundes med, at det giver større fleksibilitet .

Læs også: Unge vil droppe DR: Er trætte af tvungen licens

Det at folk ofte bliver særedeles irriterede over at få besøg af licensinspektøren er også tænkt ind i rekrutterinegn af de deltidsansatte provisionslønnede opkrævere.

DR rekrutterer licensinspektører efter erfaring og evne til at tale med borgere og lægger stor vægt på, at licensinspektørerne har en venlig og rolig fremtræden. DR Licens uddanner efter ansættelsen licensinspektørerne i konfliktløsning, skriver Kulturministeren i svaret. 

Har du oplevelser med kreative licensinspektører, der forsøgte at få dig til at tilmelde dig licens? Så send din historie til [email protected]

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip