Lidegaard anbefaler flere EU-sanktioner mod Rusland

Den danske udenrigsminister Martin Lidegaard (R) siger fredag, at EU's udenrigsministre anbefaler, at der tages yderligere sanktionsskridt fra EU's side på et topmøde i Bruxelles lørdag som reaktion på den russiske fremfærd i Ukraine.

- Der er en fælles forståelse om, at det, som Rusland nu har gang i, er en ny fase i den efterhånden mange måneder lange konflikt.

- Det, at de (Rusland, red) går ind i Ukraine med tropper og deltager direkte i kamphandlinger, er et svigt, også over for alle de forhandlinger vi har forsøgt at køre i forhold til at sikre en fredelig løsning, siger Martin Lidegaard efter førstedagen af et uformelt EU-udenrigsministermøde i Milano fredag.

Ifølge Lidegaard var der bred enighed på mødet om, at der skal kigges på yderligere sanktioner mod Rusland, men at det bliver op til EU-landenes stats- og regeringschefer at bestemme på lørdagens topmøde, hvordan sanktionerne skal udmøntes.

- Det er vores (EU's udenrigsministre, red.) anbefaling, at man overvejer yderligere skridt, fordi det, der foregår, er så grænseoverskridende i ordets bogstaveligste forstand og så voldsomt, at det kalder på en reaktion, siger han.

Ifølge ministeren er det sandsynligt, at EU-lederne vil udbygge de økonomiske sanktioner, der allerede er indført over for Rusland.

I et foreløbigt udkast til den tekst om Ukraine, som stats- og regeringscheferne skal nå til enighed om lørdag, og som Ritzau er i besiddelse af, står det ikke direkte nævnt, at der sættes gang i yderligere sanktioner.

Dog lyder det fra diplomatiske kilder, som Ritzau har talt med, at topmødet forventes at skærpe teksten, så man beder EU-Kommissionen om at forberede en konkret sanktionspakke.

Lidegaard lagde over for de andre udenrigsministre vægt på, at EU i lyset af den optrappede konflikt skal begynde tage det alvorligt, at Europa skal mindske sin energiafhængighed af Rusland.

- Vi nærmer os vinter, og det bliver rigtig koldt i Ukraine og i andre dele af Europa, hvis Rusland bruger den magt, de har, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip