Lidegaard: Det er blodigt at være i regering i Europa

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) erkender mandag på vej ind til sit første møde i Bruxelles med EU-kollegerne, at der har været lidt for stor udskiftning på hans post på det seneste.

- Jeg har allerede talt med dem (de andre landes udenrigsministre, red.), og der har været lidt for mange ministre. Men til gengæld vil jeg sige, at det er noget, man er vant til i rådsformationerne.

- I mit gamle energiråd var jeg den med syvende højeste anciennitet efter kun to år, så det er blodigt at være i regering i Europa for tiden, siger Martin Lidegaard, inden han går ind til selve mødet.

Lidegaard er den fjerde danske udenrigsminister siden oktober, hvor Villy Søvndal (SF) måtte sygemeldes efter en blodprop.

Christian Friis Bach (R) fungerede derefter som udenrigsministervikar, indtil Holger K. Nielsen (SF) blev udnævnt til udenrigsminister i december. En post, han kun nåede at besidde i lidt over en måneds tid, før SF trak sig ud af regeringen.

Derfor skal EU-kollegerne nu vænne sig til endnu et nyt ansigt.

- Jeg har om nogen interesse i, at kontinuiteten bliver større det næste halvandet år, end den har været hidtil, siger han.

Da Holger K. Nielsen ankom til sit første udenrigsministermøde i Bruxelles i december 2013, sagde han spændt og begejstret, at han "glædede sig enormt", og at han forventede, at det ville blive "sindssygt spændende".

Dét havde det også været, sagde han efterfølgende. Derudover fortalte han, at de andre udenrigsministre havde sendt varme hilsner til Villy Søvndal, som de har kendt som deres danske kollega siden 2011.

Der skal på udenrigsministermødet mandag blandt andet tales om krisen i Ukraine, om krigen i Syrien, Den Centralafrikanske Republik og om Cuba.

/ritzau/

 

Dagens Gossip