Lidegaard gav bastant melding til Tyrkiets ambassadør

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) har fredag morgen holdt et kort møde med den tyrkiske ambassadør i Danmark, Mehmet Dönmez, om løsladelsen fra et tyrkisk fængsel af den 27-årige formodede gerningsmand til et drabsforsøg på forfatteren Lars Hedegaard sidste år.

Og det var en klar melding, Lidegaard leverede, da han præsenterede ambassadøren for det budskab, Udenrigspolitisk Nævn var blevet orienteret om torsdag, nemlig at Danmark er klar til at bringe løsladelsen op i Europarådet og ind i diskussionen om Tyrkiets mulige optagelse i EU.

- Det var et forholdsvist bastant budskab fra Danmarks side, det var forventeligt, men derudover var det i en venlig tone.

- Jeg har fortalt, at Danmark nu forventer, at Tyrkiet leverer alle oplysninger i sagen, så vi kan for opklaret, hvad der nu er sket, så vi kan få genetableret et godt forhold mellem landene, siger Lidegaard.

Der kom ikke noget nyt frem på mødet, forklarer ministeren, men det havde han heller ikke forventet.

Det gennem hele forløbet været et større udredningsarbejde at få oplysninger om løsladelsen, der efter flere ugers spekulationer endelig blev bekræftet i weekenden, hvor en dansk delegation fra Justitsministeriet vendte hjem fra en todages tur til Ankarra.

Hvorfor manden er blevet løsladt, når han nu var begæret udleveret til retsforfølgelse i Danmark, er endnu ikke blevet klarlagt. Heller ikke hvornår han er blevet løsladt.

De svar jagter Lidegaard fortsat, og de bliver afgørende for, med hvilken røst Danmark bringer sagen op på EU-niveau.

- Ambassadøren tilkendegav, at Tyrkiet er villig til at samarbejde og finde oplysninger. Han ville gøre, hvad han kunne, og han skulle hilse og sige, at regeringen i Tyrkiet vil gøre det samme, siger Lidegaard.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip