Lidegaard: Islamistisk terror lurer under overfladen

Radikale islamisters terrorangreb, som Belgien og Frankrig har oplevet det i den senere tid, kan være vanskelige at dæmme op for, hvis udøverne holder sig under myndighedernes radar inden angrebet.

Det mener udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i kølvandet på terrorhandlingerne og anti-terroraktionerne i de to europæiske lande.

- Den reelle terrortrussel kan være meget vanskelig at vurdere, fordi de fleste islamistiske aktiviteter foregår under overfladen, siger han.

Udenrigsministeren gør det klart, at alle lande i Europa lever under en stadig terrortrussel, og Danmark er ingen undtagelse. Derfor er det ifølge Martin Lidegaard nødvendigt at sætte ind.

- Lige siden offentliggørelsen af Muhammed-karikaturerne i 2005 har Danmark været mål for terroristers angrebsplaner, siger han.

Politiets Efterretningstjeneste og det internationale efterretningssamarbejde har forpurret flere terrorplaner her i landet.

- Foreign Fighters, der venter tilbage til Danmark fra Syrien eller Irak er en af de største udfordringer, vi står med i dag. Det er helt nødvendigt at styrke indsatsen for, at få dem integreret i samfundet igen, siger udenrigsministeren.

På et EU-ministerrådsmøde på mandag vil det også blive drøftet, hvordan man kan styrke indsatsen mod en øget islamisering i Nordafrika ved at yde hjælp og økonomisk bistand til regionen.

Terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo blev udført af et fransk brødrepar med algerisk baggrund. Angrebet sidste år på det jødiske museum i Bruxelles, hvor fire blev dræbt, udførtes også af en radikaliseret fransk-algerier.

Sidste år i slutningen af september lykkedes det myndighederne i Belgien at optrævle en terrorcelle fra gruppen Islamisk Stat og forpurre et større angreb mod EU-Kommissionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip