Lidegaard kalder saudiarabisk piskestraf uacceptabel

16/01/2015 14:50

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), kritiserer Saudi-Arabien for at straffe den liberale blogger Raif Badawi med 1000 piskeslag for at oprette en hjemmeside, hvor man kan diskutere religiøse og politiske forhold.

Danmark og Saudi-Arabien er allieret i kampen imod Islamisk Stat, men Martin Lidegaard mener ikke, at det sætter Danmark i et dilemma.

- Jeg har altid ment, at den form for afstraffelse er uacceptabel. Det er ikke en retsstat værdig. Det har vi givet meget klart udtryk for både fra dansk side og fra EU, der er nok så stærkt et organ, siger han.

Straffen bliver afsonet med 50 piskeslag ad gangen, og fredag skulle Badawis ryg igen have modtaget slag, men hans helbred blev vurderet for svagt, efter at han sidste fredag havde fået første del af straffen.

Også USA har kritiseret dommen og sammen med EU anbefalet, at straffen droppes.

De taler dog for døve ører, vurderer den irakiske sikkerhedsekspert Mustafa Alani.

- De er under pres indefra for straffe folk som Badawi - specielt blandt salafister. Man skal huske, at salafisterne er meget indflydelsesrige blandt folk på gaden, siger han til Reuters.

Og netop de konservative kræfter i landet er i øjeblikket sure over styrets håndtering af terrorangrebet i Paris.

- Folk mener, at styret viser mere respekt over for Vesten end overfor profeten, siger den islamistiske aktivist Mohsen al-Awaji til Reuters.

/ritzau/