Lidegaard: Rusland er nøglen til at løse andre konflikter

Onsdag og torsdag mødes Natos udenrigsministre i Tyrkiet, og på førstedagen har den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, fortalt om sine møder med Ruslands præsident, Vladimir Putin, og udenrigsminister Sergej Lavrov om den tilspidsede situation i Ukraine.

- Amerikanerne har haft konstruktive møder med russerne og er efterladt med det indtryk, at Putin nu ønsker at få bragt en ende på konflikten i Ukraine og leve op til Minsk-aftalen, siger Danmarks udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), til Ritzau.

Nato og Rusland har siden begyndelsen af 2014 været i strid om russernes annektering af halvøen Krim og prorussiske separatisters involvering i Ukraine-krisen.

Det førte senere til, at EU og USA indførte økonomiske sanktioner mod Rusland. Sanktioner som man ifølge Martin Lidegaard vil fastholde, indtil man har set, om Rusland er klar til at sætte handling bag sine ord.

- Hver eneste mulighed for at etablere et bedre forhold skal vendes, for Rusland er nøglen til at løse andre konflikter i verden, som har stor betydning for Danmark. Både krigen i Syrien og bådflygtningene i Libyen, siger udenrigsminister Martin Lidegaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip