Lidegaard ser ingen pointe i total boykot af Rusland

Når EU's udenrigsministre mandag diskuterer mulighederne for at give sanktionerne mod Rusland endnu et nøk, spiller den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), også ud med et forslag, der skal forsøge at justere EU's kurs i selve Ukraine.

Lidegaard forventer, at han og EU-kollegerne vil enes om at sætte flere personer og virksomheder på EU's sanktionsliste. Men han er ikke umiddelbart stemt for at skrue tilsvarende op for EU's økonomiske sanktioner.

- Vi har skruet på den store økonomiske skrue. Hvis vi kigger på de russiske nøgletal, ser vi billedet af et Rusland, der er meget presset økonomisk. Der er et sanktionsregime, der virker.

- Jeg udelukker ikke, at vi kommer til at stramme mere, hvis situationen eskalerer. Men det giver ikke mening for eksempel at sætte en fuldstændig boykot ind. Det er det at kunne justere op og ned, der er det mest effektive middel i den nuværende situation, siger Lidegaard.

Efter sit eget besøg i Ukraine i sidste uge ser udenrigsministeren også et presserende behov for at øge EU's indsats i Ukraine med henblik på at sikre, at landet gennemfører nødvendige reformer.

Derfor vil han mandag foreslå sine EU-kolleger at arrangere en energikonference i Ukraine i begyndelsen af det nye år med sigte på at gøre Ukraine mindre afhængig af Rusland.

- Jeg tror, vi også kan have fokus på at skabe et håb og en gulerod, samtidig med at vi presser russerne.

- Hvis ikke vi får sat gang i den økonomiske udvikling i Ukraine, kan det her lede til endnu større social uro og sociale problemer, som kan være en forfærdelig grobund for ekstremisme og separatisme, advarer Lidegaard.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip