Lidegaard støtter dansk deltagelse i EU's bankunion

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) er enig med sin radikale partileder, økonominister Morten Østergaard, i, at Danmark bør tilslutte sig EU's bankunion.

Det siger Lidegaard onsdag morgen i Bruxelles på vej til møde i den internationale koalition mod den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat.

- Jeg ser positivt på et styrket samarbejde i Europa på det område, siger Lidegaard, efter at Morten Østergaard ifølge dagbladet Børsen har slået til lyd for dansk deltagelse i bankunionen.

Lidegaard ønsker dog ikke at sige mere af hensyn til forhandlingerne om sagen i Folketinget, tilføjer han.

- Vi sidder jo i forhandlinger med Folketingets partier - gode forhandlinger - og dem er der ingen grund til at spolere ved at komme med en masse udtalelser her og nu, siger udenrigsministeren.

Regeringen har ikke udtalt sig entydigt om dansk deltagelse, siden forslaget til bankunionen blev fremlagt i efteråret 2012.

Bankunionen har til formål at sikre, at fremtidige problemer i europæiske banker ikke skader almindelige bankkunder, statskasserne og euroen.

De 18 nuværende eurolande er fødte medlemmer af bankunionen - og fra nytår kommer det 19. medlem, når Litauen skifter til euro.

Lande, der som Danmark står uden for eurosamarbejdet, kan når som helst vælge at melde sig ind i unionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip