Lidegaard: Vi har lært af GGGI-sag

Udenrigsministeriet har ændret sin sagsbehandling og procedurer efter GGGI-sagen, hvor tre embedsmænd har fået advarsler for at fejlorientere daværende udviklingsminister Christian Friis Bach (R). Han gik af, fordi han havde ført Folketinget bag lyset med forkerte oplysninger.

Det siger Bachs partifælle, udenrigsminister Martin Lidegaard, efter en landsdommer fra Østre Landsret har givet tre embedsmænd advarsler for deres tjenesteforseelser.

- Det er dybt beklageligt, at vi har fået bekræftet den undersøgelse, Udenrigsministeriet selv lavede om, at der er begået fejl. Der er givet forkerte oplysninger både til den daværende minister, Folketinget og offentligheden. Det er selvfølgelig dybt beklageligt, siger Martin Lidegaard.

Samtidig hæfter han sig ved, at Udenrigsministeriet har ændret procedure efter GGGI-sagen.

- Det vigtigste er, hvad vi kan gøre for at undgå disse fejl i fremtiden. Vi har indført et helt nyt sagsbehandlingssystem i Udenrigsministeriet. Vi har lavet et særligt indsatsteam for belastede kontorer, når vi har pressede situationer og efteruddannelse, siger Martin Lidegaard.

Christian Friis Bach benægtede i Folketinget, at han havde godkendt rejsereglerne i klimaorganisationen GGGI. Det gav kritik af GGGI's formand, Venstres leder Lars Løkke Rasmussen, som havde rejst på første klasse, men Friis Bach havde selv godkendt rejsereglerne i bestyrelsen.

Spørgsmål: - Har der været en syg kultur i Udenrigsministeriet, eller var det tre enkelte tilfælde?

- Det er enkeltstående tilfælde. Jeg mener bestemt ikke, at der en en syg kultur i Udenrigsministeriet. Vi har brugt lejligheden til at blive bedre. Ministeriet har lavet en meget grundig afdækning, også før denne undersøgelse, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip