Liderlig tyr jagede danske fiskere ud i norsk flod

Michael Lauritsen

11 år siden

|

10/07/2013

Dagens topnyheder

Det skulle have været en fredelig fisketur for to danskere på Sagefjordet i Vensala tæt på Kristiansand i det sydlige Norge. Men i stedet blev udbyttet vådt tøj og en slem forskrækkelse, da de pludselig stod ansigt til ansigt en brølende og gennemliderlig tyr.

Det skriver den norske avis, Fædrelandsvennen, på sin hjemmeside.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

De to danskere stod og fiskede med lidt mellemrum mellem hinanden ved floden Vigeland Manor. Pludselig stod tyren i vandkanten og brølede af dem. Det fik danskerne til at springe i det kolde vand.

Ifølge Anders Back, der er opsynsmand i Vensala Jeger- og sportsfiskerforening, nåede den ene dansker så langt ud i vandet, at han næsten måtte svømme. En farlig situtation, fortæller han til avisen.

- Danskeren gik langt ud for at undgå tyren. Hans waders blev fyldt med vand, og med strømmen kan de være farligt, påpeger han.

Begge slap uskadt fra episoden, og selvom det lyder som en sjov historie, så var der ingen af de to fiskere, som syntes, det var specielt morsomt, fortæller Anders Back.

Liderlig tyr hærger

Det er langt fra første gang, fiskere har været i nærkontakt med den liderlige tyr. Anders Back har fået flere henvendelser fra fiskere, som er blevet jagtet.

Men det er ikke så mærkeligt endda.

Et stort stykke af strækningen langs floden er nemlig under indhegning. Og her har grundejeren for to uger siden sat to køer, to kvier og så tyren ud i håbet om at få dem til at parre.

Tyren passer derfor godt på sine hunner. Den forsøger med andre ord at jage 'indtrængere' væk, forklarer Anders Back.

De to danske fiskere fortsatte senere deres fisketur. Men, ifølge avisen, udenfor hegnet. 

Artiklen blev lagt på Fædrelandsvennens hjemmeside sent tirsdag aften, men det fremgår ikke, hvornår episoden har fundet sted.

Ved du, hvem de to danske fiskere er, så hører vi meget gerne fra dig. Skriv til redaktion@dagens.dk