Lidl og Aldi trækker skandaleramt salmonellakød tilbage

Supermarkedskæden Lidl trækker tirsdag også et parti hakket oksekød tilbage, der er produceret af Skare Meat Packers i Vejen 13. juni i år.

Tidligere på dagen meddelte supermarkedskæden Aldi, at de trak et parti hakket oksekød tilbage, produceret af Skare Meat Packers i samme tidsrum.

Det sker, efter at Fødevarestyrelsen har informeret kæderne om, at butikkerne tilsyneladende har fået leveret produkter fra det parti kød fra Skare, som var inficeret med salmonellabakterier.

- Forbrugersikkerheden er for os særdeles vigtig, hvorfor vi gennemfører denne tilbagetrækning, til trods for manglende informationer om det præcise forløb, skriver Aldi og Lidl i deres pressemeddelelser.

Lidl overvejer derudover det fortsatte samarbejde med Skare Meat Packers.

- Vi afventer fortsat dokumentation fra Skare Meat Packers på, at det salmonellainficerede oksekød ikke er solgt til os, skriver Lidl i en pressemeddelelse.

- Viser det sig, at Skare Meat Packers ikke kan fremlægge denne dokumentation, vil vi tage vores fortsatte samarbejde med Skare Meat Packers op til kraftig overvejelse.

Skare sendte 13. juni kødet ud i butikkerne, men i strid med loven undlod virksomheden at trække produkter tilbage, da et analyseresultat dagen efter viste salmonella. Få dage efter begyndte folk at søge læge.

Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at op mod 130 kan være blevet syge af det hakkede oksekød fra Skare.

Det drejer sig om Landlyst hakket oksekød på 500 gram med otte til 12 procent fedt. Det er solgt i Aldi-butikker og Lidl-butikker i hele landet. Kødet er altså produceret af Skare Meat Packers 13. juni 2014.

Hverken Fødevarestyrelsen eller Skare har villet oplyse danskerne om, hvor kødet fra Skare er blevet solgt, og Fødevarestyrelsen har ikke krævet, at kødet trækkes tilbage.

Ifølge Fødevarestyrelsen er der "tale om fortrolige oplysninger, hvis afsløring vil medføre væsentlig økonomisk skade for virksomheden".

Desuden var det "den faglige vurdering i Fødevarestyrelsen, at der ikke kunne være noget af det omfattede hakkede kød tilbage hos butikkerne og kun ganske lidt hos forbrugerne i nedfrosset tilstand."

Mandag valgte Dansk Supermarked også at trække det pågældende kød tilbage samt helt at stoppe samarbejdet med virksomheden Skare Meat Packers.

/ritzau/

 

Dagens Gossip