Ligabosser er utilfredse med mulig flytning af Qatar-VM

Udsigten til at fodboldens VM-slutrunde i Qatar skal afvikles i november og december 2022 vækker ikke begejstring blandt topbosser i europæisk ligafodbold.

Tyskeren Karl-Heinz Rummenigge, der udover at være tilknyttet storklubben Bayern München også er formand i sammenslutningen European Club Association (ECA), ser store udfordringer for europæisk klubfodbold.

- I fodboldverdenen vil omlægningen af VM i 2022 betyde en meget vanskelig og udfordrende opgave, som vil komme til at kræve store kompromiser.

- Vi forventer, at klubberne vil blive kompenseret for tabene, hvis den endelige beslutning om at flytte VM bliver truffet, siger Rummenigge.

Ikke mindst afviklingen af den engelske Premier League vil blive udfordret, da den afvikles over 38 spillerunder og er kendt for sit komprimerede program omkring jul.

Derfor udtrykte den administrerende direktør for Premier League, Richard Scudamore, ærgrelse over for den potentielle flytning.

- Jeg er meget skuffet på vegne af alle europæiske ligaer og særligt de europæiske klubber, der leverer flest spillere til landsholdene ved VM, siger Richard Scudamore.

Han efterlyser samtidig opbakning fra det europæiske fodboldforbund Uefa, der blandt andet arrangerer Champions League, som også plejer at have spilleterminer i november og december.

Det er en særlig Fifa-taskforce, som tirsdag afleverede forslaget, om at VM i Qatar skal afvikles i november og december for at undgå sommerheden, til Fifas eksekutivkomité.

Præsident Sepp Blatter og resten af Fifas inderkreds skal træffe den endelige afgørelse på et møde 20. marts. Fifa-generalsekretær Jerome Valcke var efter tirsdagens møde ikke et øjeblik i tvivl om, hvornår VM ligger bedst.

- Der er én løsning: November-december, sagde Jerome Valcke til nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip