Lige nu: Kæmpe kontrol på fynsk motorvej

Fyns Politi har netop indledt en storstilet kontrolaktion af alle biler, lastbiler og motorcykler på den fynske motorvej. Der er tale om en såkaldt udvidet rutinekontrol, som foregår i tæt samarbejde med en lang række myndigheder og Rigspolitiet.

- Vi gennemførte en tilsvarende kontrol i december sidste år, hvor vi kontrollerede omkring 5.000 køretøjer. Det førte til bødesager for knap 800.000 kroner i forbindelse med næsten 300 forskellige politisager. Det var især lastbilerne, der skæppede godt i bødekassen, fordi bødesatserne på området er meget høje. Derfor har vi desværre en forventning om, at kontrollen i dag også vil afsløre en lang række lovovertrædelser, siger politikommissær Jesper Pedersen, der leder dagens aktion.

Præcis hvor på motorvejen politiet står og vinker bilisterne ind, ønsker Fyns Politi ikke at oplyse.

- Vi står på motorvejen et rigtig godt sted. Mere behøver bilisterne ikke vide. Dagens opgave går jo netop ud på at finde de køretøjer, der ikke overholder reglerne – ofte til fare for både sig selv - men ikke mindst til fare for andre. Derfor vil vi heller ikke oplyse, hvor længe kontrollen er i gang, siger Jesper Pedersen.

Den udvidede rutinekontrol foregår i samarbejde med blandt andre Skat, Bilinspektionen, Fødevarestyrelsen, Arbejdstilsynet, Udlændingestyrelsen og Vejdirektoratet.  Der bliver også afholdt udvidede rutinekontroller i de øvrige politikredse – dog ikke på samme tidspunkt som dagens aktion på Fyn.

En udvidet rutinekontrol på en stærkt trafikeret motorvejsstrækning betyder risiko for kødannelser. Derfor vil der under hele aktionen være politifolk til stede for at regulere trafikken. Desuden vil Fyns Politi løbende informere på Twitter om aktionen og desuden være i kontakt med Vejdirektoratet og DR Fyns trafikradio for at informere om trafikken.

- Vores erfaringer fra den tilsvarende kontrol i december er, at bilisterne har stor forståelse for sådan en indsats, når vi bare sørger for at der hele tiden er flow i afviklingen af trafikken. Og det vil vi gøre vores bedste for at sikre. Målet med aktionen er jo ikke at genere nogen, men at sørge for at  øge trygheden og sikkerheden på vejene og i samfundet som helhed, siger Jesper Pedersen.

 

Dagens Gossip