Lige nu: Totalkontrol af bil, lastbiler og motorcykler på på fynske veje

Lige nu er Fyns Politi i gang med en storstilet totalkontrol af biler, lastbiler og motorcykler på de fynske veje. Totalkontrollen, der finder sted torsdag formiddag, foregår i tæt samarbejde med en lang række myndigheder og Rigspolitiet. Den er en del af en landsdækkende plan, hvor politiet løbende skal gennemføre totalkontroller.

Præcis hvor kontrollen finder sted, ønsker Fyns Politi ikke at oplyse lige nu.

- Nej, det gør vi ikke. Sådan en kontrol skal helst komme som en overraskelse, så de, der har noget at skjule, ikke forsøger at smutte udenom ved at vælge en alternativ rute, siger Erik Halkjær, der er Fyns Politis pressetalsmand under aktionen.

Ved kontrollen vil politiet stoppe både personbiler, varebiler, lastvogne og motorcykler. De vil blive undersøgt for eventuelle overtrædelser af regler om international lastvognskørsel, køre-/ hviletidsbestemmelser, dyretransporter, samt færdselsloven generelt, udlændingeloven, miljølovgivning, skattelovgivning, våbenloven, narkotikalovgivning og straffeloven

For at kunne gennemføre den storstilede kontrol samarbejder Fyns Politi under aktionen blandt andre med Skat, Bilinspektionen, Fødevarestyrelsen, Arbejdstilsynet, Udlændingestyrelsen, Vejdirektoratet og de fynske kommuner.
 
- Dagens aktion skal selvfølgelig meget gerne bringe nogle af de lovovertrædelser, vi ved finder sted, for dagens lys. Men samtidig vil vi også gerne sende et generelt signal  om, at politiet fokuserer bredt i forhold til at afdække kriminalitet, siger Erik Halkjær.
 
En så stor aktion på en travl torsdag formiddag betyder, at der vil være risiko for kødannelser. Derfor vil Fyns Politi løbende være i kontakt med Vejdirektoratet og DR Fyns trafikradio for at informere om trafiksituationen. Desuden vil der under aktionen være politifolk til at regulere trafikken.
 
- Vi er helt klar over, at nogle bilister risikerer at holde i kø i dag. Det beklager vi selvfølgelig meget, men samtidig håber vi på forståelse fra bilisterne. Totalkontrollen sker ikke for at genere nogen, men for at øge trygheden og sikkerheden på vejene og i samfundet som helhed, siger Erik Halkjær, som kraftigt opfordrer bilisterne til at være opmærksomme på trafikken, tilpasse hastigheden og holde god afstand til forankørende, så uheld undgås.

 

Dagens Gossip