Ligestilling i chatten: Nu får smileyen flere hudfarver

Nu skal det være slut med at sende humørikoner med én hudfarve. Apple lancerede i går en serie nye humørikoner, hvor det er muligt at sende fem forskellige typer af hudfarver, fortæller The Guardian.

Apple har tidligere modtaget klager over den manglende diversitet i hudfarver, og nu har de altså gjort noget ved det i samarbejde med Unicode Consortium, som er en offentligt organisation, som arbejder for ligestilling i computerverdenen. Hudfarverne er opdelt efter Fitzpatrick-skalaen, som bruges af hudlæger verden over. 

Læs også: Lærer konfiskerer teenagers telefon - og så går det helt galt

Tidligere var der kun tre humørikoner, som ikke var af kaukasisk race - nemlig en mand med turban, en mand med kosakhat og en mand med en asiatisk hat og smallere øjne. Man kunne så tidligere vælge en standard gul farve til sine humørikoner, men denne er flere gange blivet kritiseret, da mange synes, at den ligner "Simpsons"-hud.

Udover de forskellige hudfarver, så lancerer Apple også humørikoner med nye familiemønstre - fx to mødre og barn. 

I øjeblikket er de nye humørikoner kun tilgængelige for testere, men man forventer, at de bliver tilgængelige for alle indenfor de næste måneder. Den australske udgave af The Guardian har spurgt Unicode Consortium, hvornår et humørikon med rødt hår bliver muligt. 

Læs også: ENDELIG er den her: “telefon-kondom” forhindrer fuldeopkald til din eks

De er ikke vendt tilbage.

Du kan se de nye humørikoner i galleriet herunder.

 

Dagens Gossip