Lighthouse X: Intet balskørt i Sverige

Det blev trioen "Lighthouse X", der vandt Dansk Melodi Grand Prix 2016 i Forum Horsens lørdag aften med sangen "Soldiers of Love".

Efter en sejr med 42 procent af stemmerne i finalen mod Simone Egeriis og Anja Nissen løftede trioen trofæet på scenen, og kort efter showet var gruppen stadig fuldkommen paf over førstepladsen.

- Det er så intenst at være med i melodigrandprix. Jeg kigger bare rundt på alle de her mennesker og skal lige have styr på følelserne, siger Søren Bregendal.

Allerede i sekunderne efter afgørelsen meldte gruppen ud i glædesrus på scenen, at de også havde tænkt sig at stå øverst på sejrsskamlen i Stockholm ved Eurovision, hvor de nu skal repræsentere Danmark.

Men ydmyghed blev der dog også plads til fra gruppens yngste medlem.

- Vi har jo bare gjort os umage med det, vi godt kan lide, og det syntes folk om. Så vi er bare så glade, siger 29-årige Martin Skriver.

Lighthouse X blev dannet i 2012, og sangen "Soldiers of Love" handler om at sprede kærlighed. Gruppen har selv været med til at skrive og komponere i samarbejde med Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen og Katrine Klith Andersen.

Ifølge de tre sangere er de stolte over det, de har opnået ved det danske grandprix, og de glæder sig til at fyre den af i Stockholm. Og lige nu er planen, at deres optræden skal være i stil med lørdagens sejrsgivende performance.

- Vi kunne også tilsætte lidt balskørt, måske? Ej, hvis vi begynder at lave om på vores dna, så taber vi. Så er vi utroværdige, siger Søren Bregendal.

- Jeg tror, vi skal stole på det, vi mærkede i dag og folkets reaktion i salen, siger Johannes Nymark.

Årets Eurovision løber af stablen fra den 10. til 14. maj i Stockholm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip