Ligrester fundet efter EgyptAir-styrt tyder på eksplosion

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

De forvirrede meldinger fra Egypten om et EgyptAir-fly, der styrtede i sidste uge, fortsætter med uformindsket styrke.

En analyse af ligrester, der er fundet efter styrtet i Middelhavet sidste torsdag, tyder ifølge en egyptisk retsmediciner på, at der er sket en eksplosion.

Det afvises imidlertid i klar tale af dennes chef, lederen af Egyptens retsmedicinske myndigheder, Hesham Abdelhamid.

- Alt, hvad der er skrevet om dette, er fuldstændig forkert. Det er rene formodninger, som ikke stammer fra den retsmedicinske myndighed, siger Abdelhamid ifølge det statslige nyhedsbureau Mena.

I dagene efter flystyrtet lød der også flere helt modsatrettede meldinger fra Egypten. Blandt andet om hvorvidt vraget eller dele af vraget var fundet.

Egyptiske efterforskere har de seneste dage undersøgt flere ligdele efter personer om bord på EgyptAir-flyet på rute MS804.

- Størrelsen af ligresterne tyder på en eksplosion. Den største kropsdel er på størrelse med en håndflade. Nogle af ligresterne kom hertil søndag i 23 poser, siger en retsmediciner ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En anden retsmediciner siger ifølge nyhedsbureauet, at der kun er kommet enkelte ligrester, og det er for tidligt at sige, om der har været en eksplosion.

De egyptiske efterforskere fortæller, at der ikke er fundet spor af eksplosiver.

Forskellige flydele er fundet i havet 290 kilometer nord for byen Alexandria. Flyets sorte bokse, som måske kan give et sikkert svar på årsagen til flystyrtet, er endnu ikke fundet.

Egyptiske myndigheder regner med, at boksene kan blive svære at spore, da de formentlig ligger på tre kilometers vand.

Det er tæt på den grænse, hvor det kan være svært at opfange signaler fra de sorte bokse, hvis man søger signalerne fra havets overflade.

Flyet - en Airbus A320 - forsvandt på sin rute fra Paris til Kairo mellem de græske øer og den egyptiske kyst tidligt torsdag morgen, uden at besætningen udsendte nødsignaler.

Der var 66 mennesker om bord på flyet.

/ritzau/Reuters