Lille dansk IT-firma får stor succes i Las Vegas

Det lille danske virksomhed Airtame, der i disse dage deltager på store gadgetmesse CES i Las Vegas, vandt natten til fredag dansk tid prisen som bedste "startup", altså nye projekt, på messen. Det skriver nyhedssitet recordere.dk.

Den lille danske virksomhed har brugt såkaldt crowdfunding via portalen Indiegogo til at samle penge ind til deres projekt. I alt er det lykkedes at indsamle godt tre millioner kroner på den måde.

Nu kan der imidlertid være flere penge på vej. Med sejren ryger virksomheden nemlig for alvor ind på den internationale radar.

Airtame var oppe mod over 200 andre startups, der udstiller på et særligt innovationsområde, kaldet Eureka Park TechZone, på CES-udstillingen.

Virksomhedens vinderprojekt går kort fortalt ud på, at man via HDMI-stick eller videodriver, kan dele en computerskærm eller udvide med en "second-screen".

Airtame kan også dele til flere computere og på den måde bruges til for eksempel undervisning.

Der har også være priser til et par andre danske virksomheder på årets udgave af den store amerikanske teknologimesse, der regnes for toneangivende, når det gælder det kommende års forbrugerelektronik.

Således har både B&O og Libratone vundet designpriser på årets messe.

CES er sammen med IFA-messen i Berlin verdens største messe for forbrugerelektronik.

I alt deltager godt 150.000 branchefolk på messen i Las Vegas, der altid holdes i starten af året.

/ritzau/

 

Dagens Gossip