Lille industristat sætter endnu en kæp i Trumps hjul

Republikaneren Ted Cruz er af partimedlemmer blevet tildelt alle 14 delegerede i delstaten Wyoming lørdag. Dermed henter han en smule ind på Donald Trump, der fortsat har flest delegerede. Det oplyser Reuters.

Det var ventet, at Ted Cruz ville tage sejren i Wyoming, der trods et indbyggertal på under en million har USA's største kulproduktion.

Cruz var selv til stede i staten, hvor han talte til sine partifæller.

- USA skal udvikle sin kulindustri, sagde Cruz ifølge Reuters. Han skød desuden med skarpt mod Demokraterne, der foretrækker bæredygtige alternativer til kul.

Wyoming er i forbindelse med primærvalget en lille stat med et småt antal delegerede, men nederlaget til Trump understreger, at han har problemer med at finde entydig opbakning bag sit kandidatur.

Selv om Trump har vundet 21 stater mod Cruz' 10 stater, fører byggematadoren kun med 196 delegerede.

Det betyder, at Trump skal vinde op mod 60 procent af de resterende delegerede for at vinde nomineringen inden juli.

Hvis en kandidat ikke har nået de 1237 delegerede inden partikonventet i juli, bliver det op til de fremmødte partimedlemmer at afgøre, hvem de vil have som kandidat.

Her mener amerikanske iagttagere, at Donald Trumps upopularitet kan fælde hans kandidatur.

Trump har efter valget ifølge Fox News 755 delegerede mod Ted Cruz' 559.

Mangemilliardæren fra New York har gentagne gange brokket sig højlydt over, at valgsystemet i primærvalgene er korrupt.

I de seneste to primærrunder i Wyoming og Colorado har repræsentanter fra partiet fordelt de delegerede i stedet for at afholde en afstemning.

Derfor er alle de delegerede gået til Ted Cruz, der er en smule mere populær blandt medlemmer af partiet end Donald Trump.

Trump tordner efter nederlaget endnu engang mod valgsystemet.

- Mine støtter er ved at gå ud af deres gode skind. De er vrede. Cheferne tog deres stemmer fra dem, siger Donald Trump ved et vælgermøde i New York efter nederlaget lørdag ifølge Reuters.

Valgsystemet i Wyoming har dog haft sin nuværende form i 40 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip