Lille prins George fylder et år som alles kæledægge

Skrevet af admin

20/07/2014

Mest læste i dag

I løbet af sit første leveår er Storbritanniens kommende tronfølger, prins George, blevet lidt af en trendsætter for den kongelige familie. Tirsdag fylder den lille prins et år.

George Alexander Louis blev født 22. juli 2013 på Londons St. Mary's hospital og vejede 3,8 kilo ved fødslen.

Prinsen er den tredje i tronfølgen efter sin far, prins William, og farfar, prins Charles. Siden han kom til verden, har han været med til at øge opbakningen til den royale familie, som de seneste årtier har kæmpet med at genvinde befolkningens tillid oven på prinsesse Dianas død i 1997.

Det indflydelsesrige magasin Vanity Fair fejrer eksempelvis den afdøde prinsesses barnebarns fødselsdag ved at putte ham på forsiden og kalder George en "mediestjerne, stilikon og pr-triumf".

Der bliver også holdt nøje øje med tøjvalget til den lille prins, som har opbygget sin egen tilhængerskare.

Det populære forældrepar, prins William og hertuginde Catherine af Cambridge, er sammen med sønnike blevet selve indbegrebet på den unge, sjove og forholdsvis moderne royale familie.

Sammen med prins Harry, prins Williams yngre bror, har de hjulpet med at genopbygge familiens omdømme efter dens stærkt kritiserede reaktion på prinsesse Dianas død i en bilulykke i Paris for snart 17 år siden.

Børnefødselsdagen bliver diskret fejret i familiens hjem i Kensington Palads sammen den nære familie og venner. William og Kate ønsker at holde deres førstefødte ude af mediernes søgelys.

Men lidt har den royale familie givet til medierne. Lørdag offentliggjorde den et billede af prins George, der viser, hvor meget prinsen er vokset, og at han nu er i stand til at gå selv.

Fødselsdagsgæsterne står over for dilemmaet: Hvad giver man prinsen, der har alt? Men nogle gæster har allerede gaven på plads.

- En ting, som prinsen vil få, er en flaske rødvin fra Otago Valley i New Zealand, som parret besøgte i april. Den vil blive lagt ned i kælderen i Kensington Palads, indtil han fylder 18, siger Katie Nicholl, ekspert i kongehuset.

/ritzau/AFP