Lin Dan aflyser topmøde med Jan Ø. Jørgensen

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen er videre til kvartfinalerne ved Denmark Open uden de store anstrengelser.

Der var ellers lagt op til et brag af en badmintonkamp i anden runde mod den kinesiske verdensstjerne Lin Dan, men kampen blev aldrig til noget.

Lin Dan aflyste kort før kampstart duellen mod Danmarks bedste herresingle på grund af en knæskade, som kineseren pådrog sig i første runde.

Tredjeseedede Jan Ø. Jørgensen, der egentlig er mødt op i Odense uden de store forventninger efter en skadespause, står nu i kvartfinalerne. Her møder han fredag Kashyap Parupalli fra Indien.

Danskeren har overtaget i de indbyrdes dueller mod Parupalli, som har fået bank fire gange af Jørgensen i fem kampe.

Jan Ø. Jørgensen ærgrer sig over, at han ikke fik en kamp mod den femdobbelte verdensmester Lin Dan, men glæder sig over, at han nu er videre i turneringen.

- Jeg er skuffet. Jeg ville virkelig gerne have spillet denne kamp. Det er de her kampe, man lever og ånder for, så jeg ville rigtig gerne have været i aktion her på hjemmebane.

- Jeg løb og varmede op, da jeg fik det at vide og blev selvfølgelig overrasket. Men jeg er rigtig glad for at være videre til i morgen, og glæder mig til at komme i kamp, siger han i en pressemeddelelse.

Lin Dan beklager samtidig over for det danske publikum, at han måtte aflyse den imødesete duel.

I doublerne klarede de største danske håb sig også videre til fredagens kvartfinaler. Herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen er videre, og det samme er damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

Danmark er desuden repræsenteret med to mixeddoubler i kvartfinalerne, da både Mads Pieler Kolding/Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen er videre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip