Lindberg fik succes på straffe: Endelig lykkedes det

Hans Lindberg var sikkerheden selv på straffekast, da landsholdet slog Tjekkiet 33-29 ved EM i håndbold.

Højrefløjen scorede tre gange fra pletten i den sikre sejr, efter at han havde brændt sine straffekast mod Makedonien og Østrig.

- Det gik bedre, end det har gjort tidligere, siger Lindberg.

- Det er klart, at de tre første straffekast i turneringen ikke er gået, som jeg gerne ville. Så der var selvfølgelig noget energi og nogle frustrationer, der kom ud, fortæller han med et stort smil.

HSV-danskeren havde gjort sit hjemmearbejde og vidste på forhånd, hvordan han skulle få bolden forbi tjekkernes keeper.

- Jeg var også fint nok forberedt de andre dage. Det samme i dag. Jeg følte, at jeg vidste, hvad jeg skulle gøre for at score, og det gik også godt, siger han.

Hver gang Hans Lindberg har scoret i Boxen i Herning, brager EM-arrangørerne en bestemt sang ud af højttalerne - "Du bist mein hansiboy" af Fede Finn & Funny Boyz.

- Jeg har hørt, at de spiller en sang om Hansi. Det er ikke en sang, jeg har hørt før, men det er meget sjovt. Det giver noget stemning, siger Lindberg.

Danmark er kommet forholdsvist nemt videre til mellemrunden med sejre over Makedonien, Østrig og Tjekkiet. På lørdag venter en hård test, når Spaniens verdensmestre er modstanderne.

- Det positive ved de tre gruppekampe er, at vi har fået mulighed for at teste nogle taktiske ting, som kan være godt for holdet fremadrettet i turneringen.

- Hvis vi havde tre kampe, hvor vi skulle kæmpe for sejren, så ville nogle af spillerne måske ikke være kommet i kamp, og vi ville måske være mere slidte. Alle på holdet virker klar til at gå ind i mellemrunden for fulde batterier, siger Hans Lindberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip