Lindbergs gode kroatiske ven har ingen svagheder

Hans Lindberg kender Kroatiens spilstrateg Domagoj Duvnjak bedre end de fleste - både på og uden for banen.

Holdkammeraten fra tyske HSV Hamburg er en god ven, og Lindberg og hans kæreste ses også privat med kroaten og hans kone.

Og selv om han altså på den baggrund ikke er helt objektiv, er den danske højrefløj ikke bleg for at kalde Duvnjak for verdens bedste håndboldspiller.

- Han fortsætter, selv om han har brændt tre skud i træk. Han ved, at hvis han scorer på de næste 10, så går det nok. Jeg har svært ved at finde svagheder ved ham, siger Lindberg.

Han forventer, at det bliver Duvnjak, der får hovedansvaret for at lukke den danske defensiv op i aftenens EM-semifinale.

- Efter at Balic er stoppet på landsholdet, er det Duvnjak, der skal kreere det kroatiske spil, men han har jo haft glæde af at kunne trække på Balic' erfaring og stå i lære hos ham.

- Han er helt klart en ledertype, som også engang imellem tager for meget ansvar på sine skuldre, men det er sjældent, at han spiller en dårlig kamp, siger Hans Lindberg.

Ansvarsfordelingen ses også på statistikken over kroaternes spilletid. Her er Duvnjak den mest benyttede markspiller med en gennemsnitlig spilletid på 47 minutter per kamp.

Alligevel forventer Hans Lindberg ikke, at det påvirker indsatsen mod Danmark.

- Han ser nogle gange lidt træt ud, men han præsterer alligevel hver eneste gang. Jeg tror også nok, at han skal finde ekstra kræfter frem mod os. Det er jo en semifinale, siger Lindberg.

Han må sige farvel til holdkammeraten til sommer, fordi THW Kiel har skrevet kontrakt med den lange højrehånd.

- Det er jeg ked af, både på det personlige og det håndboldmæssige plan. Det er som sagt verdens bedste, vi må undvære til den tid, siger HSV-kantspilleren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip