Lindholm har ikke tid til at vinde en Oscar

Natten til mandag bliver det afsløret, hvilke film og skuespillere, der i år skal belønnes med de prestigefyldte Oscar-statuetter.

En af dem, der har chancen for at få en pris med hjem, er den dansk instruktør Tobias Lindholm, der står bag dramaet "Krigen".

Men forud for showet har han allerede gjort op med sig selv, at det ikke er afgørende, om han får den eller ej.

- Jeg er fuldstændigt afklaret. Det var nervepirrende at arbejde for at blive shortlistet, og nervepirrende om vi blev nominerede, men herfra er jeg fuldstændigt ligeglad, og det er ikke løgn. Jeg er helt upåvirket, fortæller han til Ritzau.

De seneste mange måneder har været så travle for instruktøren, at det faktisk ville være lidt uoverskueligt, hvis filmen napper en Oscar.

- Jeg har slet ikke tid til at vinde. Hvis man vinder, forlænger det jo det hele, så skal man lave presse igen bagefter, og jeg har lavet så meget kampagne for denne her film nu, at jeg også bare har lyst til at komme hjem og komme i gang med nogle nye film, siger han og uddyber:

- Hvis man vinder, så starter der for alvor et cirkus, og jeg vil egentlig bare gerne hjem. Selvfølgelig er vi gået på banen for at vinde, og vi har gjort, hvad vi kunne, men jeg synes ikke, vores chancer er sindssygt store. Men vi blev nomineret. Og det er virkelig noget.

- Jeg synes bare, det er helt vildt, at vi er her. Og jeg kan sagtens nyde det, forklarer han.

Når det i nat dansk tid går løs i Dolby Theater i Hollywood, kan han derfor bare læne sig tilbage med en whisky-sour - dem er de gode til at lave i baren ved Oscar-showet, afslører han.

- Vores kategori bliver vist afsløret ret tidligt, så når det er overstået, kan vi bare drikke drinks og fejre det uanset, hvordan det er gået, siger han.

Heller ikke Pilou Asbæk, der spiller hovedrollen i "Krigen", hvor han portrætterer en kompagnichef, der er udsendt i Afghanistan, men bliver anklaget for en krigsforbrydelse, har den store fidus til sin egen films chancer.

- Vi er oppe imod så stærkt et felt. Jeg har det som om, vi er til OL. Det handler ikke om at vinde, det handler om at Danmark og DFI (Dansk Film Institut, red.) troede på, at den kunne vinde en Oscar. Vi har opfyldt forventningerne, og vi nu kan vi nyde det, siger han.

Oscar-favoritten i kategorien er den ungarske "Sauls Søn", der er instrueret af László Nemes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip