Lineker: Suarez bider folk, når han bliver sur

25/06/2014 14:21

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Uruguay slog de firedobbelte verdensmestre fra Italien ud af VM-turneringen og er nu i 1/8-finalen, men opmærksomheden samler sig om Luis Suarez' opførsel.

Uruguays stjerneangriber chokerede tirsdag aften det meste af fodboldverdenen, da han på den største af alle scener bed fra sig.

Med millioner af tv-seere som vidner satte Suarez tænderne i skulderen på den italienske forsvarsspiller Giorgio Chiellini. Dommeren så ikke episoden, så i første omgang slap Liverpool-angriberen for straf.

Den kan dog komme senere, når det internationale fodboldforbund, Fifa, har færdigbehandlet disciplinærsagen, som er rejst.

Episoden, der indtraf efter 80 minutter umiddelbart før Diego Godins 1-0-sejrsmål, blev straks den store tophistorie hos alverdens medier.

Hos engelske BBC blev Luis Suarez fordømt af tv-stationens hold af eksperter, de tidligere topspillere Gary Lineker og Robbie Savage.

- Suarez har en meget kort lunte. Det stod 0-0 på det tidspunkt, og der var ikke lang tid tilbage, så Suarez var tydeligvis frustreret.

- Det er tydeligt, at han forsøger at bide folk, når han bliver sur, mener Lineker, mens Robbie Savage følger op:

- Det er en skændsel. Suarez burde aldrig få lov til at spille landsholdsfodbold igen.

Det er tredje gang, at sidste sæsons Premier League-topscorer har bidt en modspiller. For lidt over et år siden fik han 10 spilledages karantæne for at bide Chelseas Branislav Ivanovic i et opgør i den bedste engelske fodboldrække.

Stjerneangriberen brugte også sit tandsæt som våben i tiden hos Ajax Amsterdam i hollandsk fodbold.

Uruguay - med eller uden Suarez - skal i 1/8-finalen op imod Colombia, der vandt gruppe C med maksimumpoint. Tirsdag blev Japan slået med 4-1.

/ritzau/