Lisa Ekdahl: Selvkritik betyder selvtillid

Skrevet af admin

30/10/2014

Dagens topnyheder

Knips, knips, knips. Der bliver taget billeder til Lisa Ekdahls nye albumcover. Fotografen troede egentlig, at han kunne gå hjem nu, for billedet er i kassen, men den svenske sangerinde insisterer på, at de lige tager nogle flere for en sikkerhedsskyld.

For Lisa Ekdahl synes, det er så sjovt.

Og sådan er det med hele arbejdet bag et album for den efterhånden rutinerede sangerinde.

- Jeg kan lide at fortsætte med noget og arbejde videre. Nogle gange vil jeg ikke afslutte et album, fordi, jeg synes, det er sjovt. Det er proces for mig, og jeg behøver ikke være færdig på et bestemt tidspunkt, siger Lisa Ekdahl.

Hendes nye album "Look to your own heart" har da også nu været fem år undervejs. Men selvom man med så lang bearbejdelse skulle tro, at den svenske sangerinde så ville være endnu gladere for sit album, må man tro om.

For lige som med hendes tidligere album de seneste 20 år varer tilfredsheden sjældent ved for den jazzede sangfugl.

- Jeg er rigtig glad for albummet, tro ikke andet, men om et stykke tid vil jeg sikkert ikke synes om det og ville have gjort mange ting anderledes, siger Lisa Ekdahl og smiler.

En lidt barsk erkendelse at vide på forhånd, når man har lagt så mange kræfter og følelser i et nyt album. Men 43-årige Lisa Ekdahl er meget afklaret med situationen.

- Jeg tror, det er sådan for mange musikere. Man optager noget i studiet, der sker lige nu. Under optagelserne og lidt efter synes man, det er fedt, men stemningen og følelserne varer ikke for evigt, så senere kan du ikke forbinde dig med det, siger sangerinden.

De skiftende følelser for hendes sange skyldes dog langt fra en usikkerhed på egne evner hos den svenske sangerinde.

- Det er ikke fordi, jeg ikke har nok selvtillid. Jeg har altid haft rigtig god selvtillid. Folk tænker tit på, hvad andre siger og tænker om dem, men jeg har altid været god til at sætte ting i perspektiv og slappe af. Jeg har altid vidst, at folk har travlt med dem selv, og derfor ikke tænker så meget om en, fortæller Lisa Ekdahl.

Hendes egen kritik ser den ellers populære sangerinde derimod som et bevis på, at hun har selvtilliden i orden.

- Når jeg tænker, at jeg gerne ville have haft det på en anden måde, så er det faktisk fordi, at jeg er meget sikker på mig selv. Ellers ville jeg tænke over, hvad journalisterne synes, eller hvad min mor synes. Men det gør jeg ikke. Jeg bekymrer mig om, hvad jeg selv synes, fortæller Lisa Ekdahl.

Lisa Ekdahl kommer til foråret på tour til Danmark, hvor hun giver fem koncerter landet over fra den 14.-19. maj.

Newspaq