Lisbeth Knudsen er ny formand for Det Kongelige Teater

Lisbeth Knudsen, direktør og chefredaktør for Mandag Morgen, afløser Stine Bosse som bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater.

Samtidig bliver også resten af teatrets bestyrelse skiftet ud. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

- At arbejde med Det Kongelige Teater og hele Danmarks nationalscene er en opgave, man ikke kan sige nej til, siger Lisbeth Knudsen i pressemeddelelsen.

Lisbeth Knudsen er tidligere chefredaktør og administrerende direktør for Berlingske Media, som hun forlod 30. september i år.

Kulturministeriet har det overordnede ansvar for teatrets virksomhed, mens bestyrelsen er Det Kongelige Teaters øverste ledelse. Allerede torsdag kom det frem, at kulturminister Bertel Haarder (V) ville skifte hele bestyrelsen ud.

Kulturminister Bertel Haarder (V) siger i pressemeddelelsen, at han glæder sig over at byde den nye bestyrelse velkommen og tilføjer:

- Der er i øvrigt ikke noget nyt i, at hele bestyrelsen udskiftes. Det samme skete under den tidligere regering.

Ud over Knudsen vil bestyrelsen bestå af Anders Hjulmand, formand for Aalborg Teater, økonomidirektør Henriette Schütze fra Nordic Tankers A/S, advokat Mette Klingsten Peytz, kunstnerisk leder Anette Abildgaard, BalCon Theatre, og skuespiller Waage Sandø.

Desuden repræsenterer balletdanser Christian Hammeken og forestillingsleder Martin V. Korshagen teatrets medarbejdere i bestyrelsen.

Udskiftningen af teatrets bestyrelse får ifølge Politiken kritik med på vejen fra både Det Kongelige Teater, Socialdemokraterne og De Konservative.

Morten Hesseldahl, direktør for Det Kongelige Teater, har sagt til avisen, at han havde appelleret til, at der af hensyn til teatret kom "en vis kontinuitet" i bestyrelsen.

Det er nemlig anden gang på kun fire år, at den samlede bestyrelse for Det Kongelige Teater bliver udskiftet på én gang. Sidst blev beslutningen truffet af Uffe Elbæk, som da var radikal kulturminister.

Det Kongelige Teaters nye bestyrelse er udpeget for perioden 1. januar 2016 - 31. december 2019.

/ritzau/

 

Dagens Gossip