Lise Nørgaard udsat for million-indbrud

Mens Lise Nørgaard sad og nød en god nytårsfrokost ude i byen, blev hendes hjem plyndret af ukendte gerneningsmænd.

Julen og nytåret har ikke kun budt på hygge for den 96-årige forfatter, Lise Nørgaard, der den 30. december oplevede at komme hjem til en gennemrodet lejlighed, ifølge BT
   
- Det er en grim oplevelse for en gammel kone som jeg, siger Lise Nørgaard, der ikke kunne komme ind i sin lejlighed i Skodsborg i Nordsjælland, fordi tyvene havde sat sikkerhedslåsen på indefra, efter de var brudt ind via altanen.

Store mængder sølvtøj for flere hundrede tusinde kroner blev taget fra Lise Nørgaards lejlighed. Elsket sølvtøj med stor affektionsværdig for forfatteren, som har fået og arvet sølvtøj siden 1935.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

En konfekt-skål i sølv med inskriptionen "Fra Unna og kone, Helsingør" er også forsvundet, og det er noget, der gør ondt i Lise Nørgaards hjerte, for skålen er et kært arvestykke fra hendes mor.

Selvom den aldrende forfatter er rystet over indbruddet, har hun stadig humor til overs for den ubehagelige oplevelse.

- Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke var hjemme, for jeg har altid sagt, at hvis der kom nogen ind ad vinduet, så ville jeg give dem én i gokken med den meget tunge statuette, jeg fik, da jeg modtog Ingeborg-prisen. Det fik jeg desværre ikke lejlighed til, siger Lise Nørgaard til BT.

Lise Nørgaards store Louis Vuitton-kuffert har også fået ben at gå på, og Lise Nørgaard er sikker på, at tyvene er rullet fra hendes hjem med alle tyvekosterne i designerkufferten.

 

Dagens Gossip