Litauer får livstidsdom for drab på 17-årig pige i Sverige

Den 35-årige Nerijus Bilevicius fra Litauen er dømt til livsvarigt fængsel for drabet på den 17-årige svenske pige Lisa Holm, som blev bortført og mishandlet til døde i sommer.

Litaueren er også dømt til udvisning fra Sverige og til at betale erstatning til ofrets familie.

Anklagemyndigheden har under retssagen i Skaraborgs tingsrätt henvist til tekniske beviser som blandt andet dna-spor og blodspor fra den mistænkte på Lisa Holms tøj. Beviserne er grundlaget for den fældende dom.

Den 35-årige har nægtet sig skyldig.

- Der er tale om en ung pige, i princippet et barn, som er blevet overfaldet af en voksen mand. Situationen må have været rædselsfuld for hende, inden hun døde, siger dommer Anna-Karin Lundberg efter domsafsigelsen.

I juni blev den 17-årige pige fundet død i nærheden af Blomberg ved Lidköping nordøst for Göteborg efter at have været forsvundet i fem døgn.

Hun forsvandt sporløst efter at have lukket den café, hvor hun arbejdede. Hun sms'ede til sine forældre, at hun var på vej hjem til dem i nærheden af Kinnekulle, men hun nåede aldrig frem. Efter nogle timer slog Lisa Holms forældre alarm.

Nogle dage senere blev den dømte litauer anholdt.

- Vi mener, at der ikke er noget, der tyder på, at der kan være en anden gerningsmand. Der er ingen ukendte dna-profiler på hverken pigen eller fundne effekter, siger Anna Karin Lundberg til nyhedsbureauet TT og tilføjer:

- Der er nogle skærpende omstændigheder, og det er, at Lisa Holm har været udsat for en hensynsløs optræden, siger dommeren, og det var retten enig i.

Anklager Lars-Göran Wennerholm er tilfreds med dommen, som følger anklagemyndighedens påstand. Han regner dog med, at dommen vil blive anket.

- Med tanke på hans indstilling, som hele tiden har været, at han var uskyldig, så er det vel ikke så mærkeligt, hvis der kommer en anke, siger han til TT.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip