Litauisk kvinde anholdt for at betale med falske euro

Otte gange har en litauisk kvinde i forretninger forskellige steder i landet betalt med falske pengesedler. Nu er hun anholdt, og hun har over for politiet erkendt sin skyld. Det fortæller vagtchef Steffen Østergaard hos Nordsjællands Politi til Ritzau.

- Vi modtog en anmeldelse fredag fra Kvickly på Farum Bytorv om, at der var blevet betalt med falske 100-eurosedler, fortæller Steffen Østergaard til Ritzau.

Politiet reagerede ved at varsko omkring 4000 borgere i området ved hjælp af et særligt sms-varslingssystem, som Nordsjællands Politi råder over.

Det gav pote ud på eftermiddag, da politiet modtog endnu en anmeldelse, og denne gang havde ordensmagten held til at nå frem i tide, så man kunne anholde kvinden.

Det drejer sig om en 29-årig kvinde fra Litauen. Hun vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby med krav om varetægtsfængsling.

- Da vi kiggede efter i politiets sagsstyringssystem, dukkede der sager op, blandt andet med journalnumre fra Jylland. Hun er blevet sigtet for otte forhold, som hun har erkendt, siger Steffen Østergaard.

Vagtchefen forventer, at der i løbet af efterforskningen vil dukke yderligere sager op, hvor politiet vil undersøge, om kvinden også i de tilfælde har været indblandet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip