Litauisk tyvebande anholdt i sommerhus i Vestjylland

Det er efterforskningsmæssigt samarbejde mellem Midt- og Vestjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politis Udlændingekontrolafdeling i Padborg (den såkaldte UKA), der har ført til anholdelsen en litauisk tyvebande.

Politiet har også genfundet koster fra flere indbrud, og sagen ruller altså efter en intensiv efterforskning.

Efter et tip anholdt politiet onsdag den 31. oktober fire litauiske mænd i Houstrup ved Nørre Nebel nordvest for Varde. En havde allerede fra tidligere et indrejseforbud i Danmark, en opgav falsk identitet, og de to kunne derfor varetægtsfængsles. De var allerede i sommeren 2012 blevet anholdt for villaindbrud. Mand nummer tre og fire blev i den forbindelse senere løsladt.

Det varede dog kun til mandag den 5. november. Her blev mand nummer tre taget på fersk gerning under et indbrud i et sommerhus. På sig havde han desuden koster fra et indbrud et andet sted, og blev varetægtsfængslet.

Onsdag blev en litauisk bil med to mænd så stoppet i Varde. Det viste sig, at den ene af mændene var en genganger og  identisk med mand nummer fire fra anholdelsen den 31 oktober.

Igen kunne mændene forbindes med tyvekoster i deres besiddelse i form af blandt andet sølvtøj, bærbare computere og fotoudstyr.

Denne anholdelse førte til en ransagning i et sommerhus i Bjerregård syd for Hvide Sande onsdag aften, hvor politiet kunne anholde yderligere tre litauere, som kan sættes i forbindelse med de to anholdte i Varde, oplyser politiet.

 

Dagens Gossip