Liverpool er afventende efter lang Suarez-karantæne

Liverpool bliver ramt hårdt af den karantæne, som klubbens topscorer, Luis Suarez, torsdag blev idømt af det internationale fodboldforbund (Fifa).

De engelske vicemestre vil dog vente lidt, før klubben beslutter, om den har indvendinger mod karantænen, som blandt andet udelukker angriberen fra al fodbold i fire måneder.

- Liverpool FC vil vente med at komme med yderligere kommentarer, indtil vi har set og haft tid til at vurdere rapporten fra Fifas disciplinærkomité, meddeler klubben på sin hjemmeside.

Luis Suarez blev torsdag idømt en karantæne på ni landskampe, udelukkelse fra al fodbold i fire måneder samt en bøde på 100.000 schweiziske franc, cirka 613.000 kroner.

Straffen fra det internationale fodboldforbund (Fifa) falder, efter at angriberen fra Uruguay for to dage siden bed Italiens Giorgio Chiellini under en kamp ved VM i Brasilien.

Det er Suarez' tredje bide-episode på under fire år, og han er dermed færdig ved VM.

Han fik også lange karantæner, da han bed en modstander som spiller for henholdsvis Ajax i 2010 og Liverpool sidste år.

Dengang måtte Liverpool undvære Luis Suarez i 10 kampe.

Straffen fra Fifa træder i kraft omgående.

Det betyder - med mindre en appel får karantænen gjort mindre - at Luis Suarez ikke kan være med i de ni første spillerunder af Premier League i næste sæson.

Han er desuden spærret fra de tre første spillerunder i Champions League-gruppespillet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip