Liverpool klynger sig til minderne fra 2004

Champions League-minderne bliver genopfrisket i disse dage i Liverpool, som står over for en uhyre vigtig hjemmekamp tirsdag aften.

Efter svigtende resultater og blot fire point i de fem første kampe i gruppespillet har manager Brendan Rodgers desperat brug for en sejr.

Ikke kun fordi det er kravet for at gå videre i turneringen, men også fordi bestyrelsen formentlig endnu engang vil overveje, om man har sat den rette mand i spidsen for holdet, hvis Champions League-deltagelsen slutter der.

Liverpool har bestemt ikke imponeret i denne sæson, og derfor tyer man til fortidens bedrifter, når klubben skal finde noget at have troen på et lille europæisk mirakel i.

For 10 år og en dag siden, 8. december 2004, stod den i en endnu mere desperat situation.

Liverpool var dengang også langt efter førerholdet Chelsea i Premier League og skulle vinde hjemme på Anfield med 1-0 - eller alternativt med to overskydende mål - over Olympiakos fra Grækenland for at spille sig videre til knockout-kampene i Champions League.

Med fire minutter igen var stillingen 2-1, da bolden dumpede ned for fødderne af Steven Gerrard på kanten af straffesparksfeltet.

Han trykkede af og skaffede det nødvendige resultat, og senere i turneringen vandt Liverpool en endnu mere dramatisk Champions League-finale mod AC Milan.

Gerrard er med igen tirsdag aften, men som manager Rodgers pointerer:

- Vi kan ikke altid regne med, at Stevie redder os.

Han sætter til gengæld sin lid til tilskuerne på Anfield, der kan give et løft.

Som de gjorde i foråret 2013, hvor Liverpool godt nok røg ud af Europa League på reglen om udebanemål mod Zenit St. Petersborg.

- Det lykkedes ikke at få det sidste mål. Men det viste os, at fansene og spillerne i fællesskab har en betydelig kraft. Derfor er hjemmebanen en stor fordel for os, siger han.

Uanset opbakningen er det dog spillerne selv, der skal gøre arbejdet færdigt, og det er Lucas Leiva helt afklaret med.

- Hvis vi vinder, er vi videre. Så vi ser positivt på det, vi kan selv afgøre vores skæbne, siger brasilianeren til AFP.

En lille pudsighed ved opgøret mellem de to klubber er, at begge trænere tidligere har stået i spidsen for Swansea.

Paolo Sousa forlod den walisiske klub i 2010 og blev efterfulgt af Brendan Rodgers, som fik stor succes, inden han sagde ja til et tilbud fra Liverpool.

Den anden kamp i gruppen er uden den store betydning. Uanset udfaldet af opgøret mellem Ludogorets og Real Madrid vil spanierne slutte på førstepladsen, mens Ludogorets dog trods alt har en mulig Europa League-plads at spille for.

Kampstart er klokken 20.45.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip