Liverpool slider sig til vigtig sejr i forfølgerduel

22/02/2015

Liverpools imponerende stime af gode resultater fortsætter, og lige som i sidste sæson ser det ud, som om Brendan Rodgers' tropper har fundet topformen på den anden side af jul.

Søndag eftermiddag tog holdet en vital sejr i kampen om Champions League-billetter, da Southampton blev slået med 2-0 på egen bane i en tæt og intens kamp.

Philippe Coutinho stod for kampens højdepunkt, da han efter blot tre minutters spil hamrede et langskud op i målhjørnet og sendte sit hold på sejrskurs - men der skulle hårdt arbejde til, før sejren var sikret.

Sidste sommer hentede Liverpool tre spillere i netop Southampton, og såvel Adam Lallana som Dejan Lovren var med fra start. Især Lovren blev udsat for pibekoncert, hver gang han var i boldkontakt.

Liverpool kom under pres i første halvlegs slutfase, hvor dommer Kevin Friend skulle træffe nogle vanskelige afgørelser.

Specielt da gæsternes målmand, Simon Mignolet, tilsyneladende lige akkurat var uden for feltet, da han med hænderne stoppede Eljero Elias friløber.

Det kunne have endt med udvisning af den belgiske målmand, men Friend valgte den "nemme" løsning og lod spillet fortsætte.

Kort efter ramte bolden Lovren på armen i feltet, men heller ikke her reagerede dommeren, og publikum var rasende, da spillerne gik til pausen.

Rodgers styrkede defensiven fra anden halvlegs start, da han sendte Alberto Moreno i spil i stedet for Lazar Markovic, og det var medvirkende til, at gæsterne fik mere kontrol over sagerne efter pausen.

Liverpools defensiv stod bedre fast, og 17 minutter før tid faldt afgørelsen efter en slem fejl af Southamptons Matt Targett. Venstrebacken skvattede, da han skulle sparke bolden væk og serverede den i stedet for fødderne af Raheem Sterling, som scorede til 2-0.

Mange afslutninger havde Liverpool ikke, men holdet har medvind for tiden og kan rejse til Europa League-returkampen mod Besiktas på torsdag med selvtilliden i behold.

I Premier League er Liverpool nummer seks, men forfølgerfeltet efter førende Chelsea og Manchester City er meget tæt. Arsenal, Manchester United, Southampton, Liverpool og Tottenham ligger inden for fire point.