Liverpool tager hævn for finaledukkert og tæver City

02/03/2016

I søndags hang Liverpools spillere med hovederne efter straffesparksnederlaget til Manchester City i Liga Cup-finalen, men humøret er formentlig anderledes højt onsdag aften.

Her blev det nemlig til en overbevisende 3-0-sejr i Premier League over samme modstander efter en kamp, hvor ingen af de to hold var til at genkende.

City leverede en uinspireret indsats, og det var svært at se, at holdet kæmper hårdt for holde lokalrivalen Manchester United bag sig på den fjerdeplads, der giver adgang til næste sæsons Champions League-kvalifikation.

På Anfield skabte de prominente gæster kun få målchancer og blev løbet over ende af et mandskab, der spillede med langt større intensitet, præcis som det var tilfældet, da Liverpool vandt med 4-1 i den omvendte kamp i november.

Sejren betød også oprejsning for Adam Lallana, som var en af de tre Liverpool-spillere, der misbrugte fra straffesparkspletten i søndags. Midtbaneteknikeren var kampens store spiller og var involveret i alle tre scoringer.

Det første lavede han selv efter 34 minutter med et velplaceret spark fra kanten af feltet, og kort efter kombinerede han flot med Roberto Firmino, som spillede James Milner fri til 2-0-målet.

Inden der var spillet en time var hjemmeholdet kommet tre mål foran, da Firmino udnyttede Lallanas ydersidestikning, og så var der ikke længere nogen tvivl om, hvor de tre point skulle havne.

Manchester City bliver nu presset hårdt bagfra i Premier League-tabellen, hvor Manchester United samtidig slog Watford med 1-0.

Juan Mata stod bag sejrsmålet syv minutter før tid, som sender United op på 47 point - samme antal som City, der dog har en kamp til gode.