Liverpool ydmyger Manchester United på Old Trafford

16/03/2014

Liverpool lever videre i den engelske mesterskabskamp. Søndag eftermiddag blev det til en imponerende udesejr på 3-0 over Manchester United.

Det skete med Daniel Agger på banen i hele kampen. Han var foretrukket af manager Brendan Rodgers, selvom den franske midterforsvarer Mamadou Sakho er blevet sin skade kvit.

Liverpool var det bedste hold fra begyndelsen og skabte mest på Old Trafford, hvor holdet ellers har haft svært ved at vinde i en årrække. Den seneste sejr her var i 2009.

Denne gang skulle det være, og holdet kom på vinderkurs efter 33 minutter.

Premier Leagues topscorer, Luis Suarez, fik en høj bold i straffesparksfeltet tæt på mållinjen, og da han forsøgte at komme forbi Rafael, tog Manchester United-forsvareren hånden til hjælp. Straffespark til Liverpool.

Det omsatte Liverpools anfører, Steven Gerrard, i vanlig sikker stil til mål med et højt skud klinet op ad målstolpen.

Allerede fra begyndelsen af anden halvleg tog Liverpool endnu et skridt mod sejren, og opskriften var stort set den samme.

Bare 30 sekunder var spillet, da Uniteds Phil Jones begik straffespark mod Joe Allen. Igen eksekverede Gerrard sikkert - denne gang langs med jorden.

Faktisk havde Gerrard muligheden for at score hattrick efter endnu et straffespark. Dommeren vurderede, at Daniel Sturridge blev nedlagt af Nemanja Vidic, der fik rødt kort for forseelsen efter sit andet gule kort.

Men denne gang missede Gerrard ved at sparke på roden af stolpen.

Inden udvisningen havde Manchester United haft succes med at skabe et par store chancer, men reduceringen udeblev.

En mand i overtal fik Liverpool styringen og havde flere gode chancer for at score yderligere. Det skete med syv minutter tilbage, da Luis Suarez i fri position scorede til 3-0 på kanten af offside.

Liverpool ligger nu nummer to i Premier League med 62 point for 29 kampe, mens topholdet Chelsea har 66 point, men for en kamp mere. På tredjepladsen har Manchester City 60 point for 27 kampe.