Liverpools glans forsvandt med Luis Suarez

Da målmaskinen Luis Suarez i sommer skiftede fra Liverpool til FC Barcelona, tog angriberen tilsyneladende al glansen fra den engelske storklub.

Liverpool er skidt kørende inden tirsdagens udekamp mod Real Madrid i Champions Leagues gruppe B.

Forsvaret virker usikkert, men holdets måske største problem er angrebet. Topscorer Luis Suarez er væk, og Daniel Sturridge, som i sidste sæson dannede en målfarlig angrebsduo med Suarez, har været meget skadet på det seneste.

Sturridge er ude mod Real Madrid, og så skal Liverpool-manager Brendan Rodgers finde ud af, om Mario Balotelli, Fabio Borini eller Rickie Lambert skal spille i front.

Især Balotelli, der blev købt i AC Milan som erstatning for Suarez, har skuffet fælt, men kritikken har været for hård, mener Real Madrid-træner Carlo Ancelotti.

- Der snakkes meget om Balotelli, måske for meget. Han har kvalitet, men han er kommet til et hold, som er inde i en svær periode efter at have mistet nogle vigtige spillere såsom Suarez. Liverpools manager skal finde en anden løsning, men det er det samme med alle nye spillere.

- Jeg tror ikke, at alle Liverpools problemer er Balotellis skyld, siger Ancelotti ifølge AFP om sin italienske landsmand.

Da holdene mødtes for to uger siden i Liverpool, kom Balotelli igen i fokus for de forkerte ting. Han blev flået ud i pausen af Liverpools 0-3-nederlag, og Balotelli blev i England kritiseret heftigt for at have byttet trøje med Real Madrids Pepe på vej ind til pause.

- At bytte trøjer i pausen er meget normalt. Hvis en af mine spillere gjorde noget lignende, ville jeg ikke skifte ham ud, siger Ancelotti.

I weekenden tabte Liverpool til Newcastle. Englands vicemester er blot nummer syv i Premier League, mens det er blevet til kun tre point i tre kampe i Champions League-gruppespillet.

Meget tyder på, at det bliver til tre point for fire kampe efter tirsdagens opgør i Madrid. For Real Madrid er flyvende for tiden.

De regerende Champions League-mestre scorer mål efter behag. Især Cristiano Ronaldo, der blot er én scoring fra at tangere spanieren Rauls rekord som den mest scorende spiller i Champions League. Raul, et Real Madrid-ikon, har scoret 71 gange i turneringen.

Brendan Rodgers konstaterer, at Liverpool glæder sig til opgaven i Madrid.

- Vi har de seneste par år arbejdet hårdt for at komme hertil. At spille mod Real Madrid på Bernabeu fortæller os, at vi gør det ok. Vi er i en overgangsfase. Vi vil gøre det bedre, og vi skal gøre det bedre, siger Rodgers til Liverpools hjemmeside.

Kampstart er klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip