Livreddende ide: Folk begejstres over Bentes opfindelse

Skrevet af Kirstine Petersen

09/01/2015

Mest læste i dag

Strik er in – både som klæde og som hobby.

Men denne ide udført af nordmanden Bente Elisabeth Berg Andreassen gør potentielt set strik til en livredder.

Hun strikker hvert år en julegave til sin niece Tara, men i år havde hun lavet noget ganske smart: Hun kombinerede det normale garn med refleksgarn og gjorde det til et halstørklæde og en matchende hue.

Reflekser kan for nogle godt gå hen og se en smule kikset ud, men udover at yndige Tara på fem år er svær at gøre grim, så er selve ideen slet ikke så tosset udseendemæssigt heller.

Man ser ikke refleks-effekten, når det er lyst, men billedet her, taget af Taras far, viser, hvordan tøjet lyser op, bare han bruger blitz på kameraet.

Bente Elisabeth Berg Andreassen selv er meget beskeden omkring ideen:

- Det er jo ikke noget, jeg har opfundet selv. Refleksgarn kan købes i enkelte butikker. Jeg brugte nogle tykke strikkepinde, og det tog mig nogle aftener. Dem, som ser, hvordan det virker, synes dog den er genial, siger Bente Elisabeth Berg Andreassen til finnmarkdagblad.no.

Forældrene er ovenud begejstrede for den bløde pakke.

Redigeret:

Efter vi bragte denne artikel, har Bente selv henvendt sig til Dagens.dk for endnu engang at understrege, at ideen ikke er hendes, men at hun blot har udført den. Hun skriver derudover også, at hun har købt mønster og garn i den butik, hun arbejder i, Rokken Tekstiler og Gave, men at butikken får garnet fra det danske firma Permin.