Livvagt: Yahya Hassan slår eller skubber én gang

Den kontroversielle digter Yahya Hassans livvagter kan ikke umiddelbart genkende Østjyllands Politis anklage om, at 19-årige Hassan sidste år slog en anden mand to gange i ansigtet med knyttet næve.

Livvagterne mener snarere, at der var tale om et enkelt slag, og at det muligvis slet ikke var et slag, men et skub.

Det fortæller de mandag middag ved Retten i Aarhus, hvor Yahya Hassan er tiltalt for vold.

- Jeg ser, at Yahya Hassan rammer NI (den forurettede, red.) enten i brystet eller på den nederste del af ansigtet én gang, siger en af livvagterne.

- Det gik så stærkt, at jeg ikke kan huske kraften. Men vi kunne se, at det her ville udvikle sig, hvis vi ikke stoppede hændelsen, forklarer livvagten, der kastede sig over NI og lagde ham ned på jorden.

En lignende erindring har hans kollega om hændelsen, der fandt sted 15. februar sidste år foran grillbaren Ali Baba i Vestergade omkring klokken 02 om natten, efter at NI havde henvendt sig til Yahya Hassan.

- Jeg står en meter eller to bag tiltalte (Yahya Hassan). Der er ikke synlige tegn på provokation. Men da det hele foregår på arabisk, har jeg svært ved at se, hvad det går ud på, siger livvagten.

- Pludselig laver tiltalte et udfald med sin ene underarm og rammer NI. Det er et stød af en slags. Det er ikke et rent knytnæveslag. Jeg ser slaget, som om det rammer i den øverste brystregion, forklarer han.

Den forurettede, der ifølge Ekstra Bladet er en somalier med palæstinensisk baggrund, har tidligere mandag fortalt i retten, at Hassans to slag ramte ham henholdsvis på øjet og på næsen.

Omvendt insisterer digteren på, at han ved et uheld ramte NI, fordi han ville beskytte sit ansigt, da den anden gav udtryk for, at han ville slå.

De to mænd er enige om, at de kender hinanden fra tidligere, men her stopper overensstemmelserne også.

Yahya Hassan fortæller, at NI var voldsomt provokerende og blandt andet talte om at kneppe hans søster. Det mener NI ikke.

- Jeg taler til ham stille og roligt og spørger ham, om det virkelig er det værd at tjene penge på at skrive på den måde om sin familie og om religion, forklarede NI.

- Jeg snakkede stille og roligt med hænderne i lommen. Pludselig slår han ud efter mig med knyttet hånd. Han rammer mig i ansigtet. Han slog to gange. Han slår med begge hænder. Den ene rammer mig i øjet, den anden i næsen, lød det.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip