Liz adopterede sin datter - da datteren var et lille æg

Elizabeth Krainman og hendes mand, Kevin, har en noget usædvanlig historie at fortælle, om hvordan de blev forældre. Deres lille datter, Sammy, er nemlig langt fra blevet til på traditionel vis.

For det første er Sammy blevet til ved kunstig befrugtning, og er dermed blevet sat op i Elizabeths livmoder, da hun var et lille såkaldt embryo. For det andet er hun resultatet af et andet pars æg og sæd. Og for det tredje var hun allerede syv år gammel, da befrugtningen fandt sted.

Det befrugtede æg, nu Sammy, var nemlig på frys, da Liz og Kevin adopterede hende. En mulighed, der er til stede i bl.a. den amerikanske stat Texas, hvor parret bor.

Liz´s og Kevins datter er i dag fire måneder gammel og har det godt. Om hele forløbet siger Liz til magasinet People:

- Jeg kan slet ikke fortælle dig, hvor forvirrende det her er, siger den lykkelige mor.

Adoption af embryoer, altså befrugtede æg, er ikke lovligt herhjemme endnu, men debatten har været oppe flere gange, fordi det blandt andet kan være med til at reducere spild af de tusindvis af æg, der årligt bruges til befrugtning herhjemme i forvejen.

En ægdonor får taget mange æg ud af gangen, men der skal kun nogle få (i princippet et) til at starte en graviditet. Resten af æggene smider man lige nu ud i Danmark.
 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip