LO-formand: Gå efter skattesnydere frem for arbejdsløse

Det kan betale sig at arbejde. Så hold op med at skære ned på kontanthjælpen.

Sådan lyder det fra LO-formand Lizette Risgaard, der taler dunder mod skattely i sin 1. maj-tale. Det er her pengene til at finansiere velfærdssamfundet skal findes - ikke ved at jagte arbejdsløse og forringe vilkårene for flygtninge, siger hun:

- I har hørt om de velhavere, der gemmer deres store formuer af vejen, ikke? Det er 150 milliarder kroner, vi taler om. Et 1-tal, et 5-tal og 10 nuller. 10 nuller, kære venner. Det er et svimlende stort beløb.

- Det er usolidarisk. Det er mangel på respekt for fællesskabet og mangel på respekt for alle os, der betaler vores skat, som vi skal. Så er det sagt, siger Lizette Risgaard.

Hun opfordrer ligesom Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, til en skærpet indsats mod skattely:

- Opkrævningen af skat er uhyre vigtig for vores fællesskab. Alt for vigtig til ministre på gennemfart. Alt for vigtig til politiske eksperimenter, fyringsrunder og store spareknive. Skat bør være et kraftcenter i enhver regering. Uanset farven på den, siger Lizette Risgaard.

Hun anklager V-regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen for at jagte de svageste grupper i samfundet, mens de rige går fri:

- Vi har en regering, der spiller dem, der har allermindst, ud mod hinanden: Flygtninge, kontanthjælpsmodtagere, de arbejdsløse, de lavtlønnede, siger Lizette Risgaard og tilføjer:

- Sammen med Dansk Folkeparti har regeringen lavet et kontanthjælpsloft, der rammer næsten 35.000 børn. Det er usselt. Og det er langt ude. Det er begrundelsen i øvrigt også: Det skal jo kunne betale sig at arbejde, lyder det. Ja.

- Men det kan det jo allerede. Det er bare ikke alle, der kan få et arbejde, siger Lizette Risgaard.

Hun fastslår, at fagbevægelsen både vil kæmpe for de arbejdsløse, de lavtlønnede og flygtninge:

- Vi står sammen. Vi er solidariske med hinanden. Med dig, der mangler praktikplads og uddannelse. Med dig uden arbejde. Med dig uden sikkert hjemland, siger LO-formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip