LO og DA blåstempler ny rekrutteringsaftale

Både LO og DA er tilfredse med de nye regler, der gør det nemmere for danske virksomheder at tiltrække højtuddannede medarbejdere fra udlandet, efter at et stort flertal i Folketinget torsdag aften blev enige om en reform af international rekruttering.

Som led i aftalen lempes den såkaldte forskerskatteordning, ligesom udenlandske medarbejdere og deres familier eksempelvis kan få tildelt administrative CPR-numre, så de hurtigere kan få skattekort og oprette lønkonto.

- Med den meget brede aftale ved virksomhederne nu, at de kan søge medarbejdere overalt på kloden, når der ikke er kvalificerede danske ansøgere, siger Henrik Bach Mortensen, direktør for arbejdsgiverforeningen DA.

LO lægger vægt på, at kontrollen med virksomheders udenlandske arbejdskraft bliver skærpet. Blandt andet bliver bøderne for arbejdsgivere, der overtræder reglerne, sat op.

- Det er meget vigtigt for os at sikre, at udenlandsk arbejdskraft følger spillereglerne på det danske arbejdsmarked. Denne aftale er endnu et skridt i den rigtige retning, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Organisationen IT-Branchen mener, at "nem adgang til kloge hoveder er en sikker vej på vækst" og er især tilfreds med, at der nu hurtigere kan hentes højkvalificeret arbejdskraft i udlandet.

- Den nye fast track-ordning er rigtigt tænkt og er noget af det, som vi har ønsket os længe. Mange it-virksomheder har behov for at kunne rekruttere de dygtigste specialister. De kan være svære at finde i Danmark, og derfor er det helt nødvendigt med nem og hurtig adgang til udenlandske it-eksperter, siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør i IT-Branchen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip