LO tager afstand fra Ryanair-demonstranter

18/03/2015 18:17

admin

Nyheder

Mest læste i dag

LO afstand fra det, at en gruppe demonstranter onsdag holder et fly fra Ryanair på jorden i Københavns Lufthavne, så flyet ikke kan lette.

Det siger Kenneth Thue Nielsen, kommunikationschef i LO, der er en paraplyorganisation for 17 fagforbund og repræsenterer 1,1 millioner medlemmer.

- Vi tager afstand fra den slags metoder. Lige nu ved vi ikke konkret, hvad der sker ude i lufthavnen. Men hvis der sker noget ulovligt, og som ikke er efter bogen, så tager LO afstand fra det, siger han til Ritzau.

Flyet fra Ryanair skulle være lettet fra Kastrup klokken 15:30, men det er foreløbig over en time forsinket, fordi demonstranter har stillet sig i vejen.

Det er første afgang med det irske lavprisselskab fra København.

Inden onsdagens demonstration har flere LO-forbund varslet sympatikonflikt mod Ryanair, som nægter at forhandle overenskomst med fagforbundet FPU - Flyvebranchens Personale Union.

Men sympatikonflikten kan ikke træde i kraft, før Arbejdsretten har afgjort, at hovedkonflikten er lovlig. Næste møde i Arbejdsretten er 26. marts.

- Vi har taget denne sag til Arbejdsretten og mener, vi har en rigtig god sag.

- Hvis Ryanair ikke vil tegne overenskomster, så vil vi stille og roligt igangsætte de sympatikonflikter, som er lovlige i Danmark, hvis Arbejdsretten giver os lov og anerkender, at dette er et dansk anliggende, siger Kenneth Thue Nielsen.

Kommunikationschefen understreger, at LO ikke har noget at gøre med den demonstration, som finder sted i lufthavnen.

/ritzau/