Løbsdirektør: Tilskuerne kommer også i september

Skrevet af admin

30/07/2016

Dagens topnyheder

Der skal flere store cykelhold med i Postnord Danmark Rundt. Derfor har løbsdirektør Jesper Worre ansøgt Den Internationale Cykelunion (UCI) om, at cykelløbet i 2017 afholdes midt i september.

I disse dage løber 2016-udgaven af løbet af stablen - for det meste i solskin og med tusindvis af tilskuere i det ferieramte landskab.

Sol og ferie kan man ikke forvente helt så meget af i september, men alligevel frygter Worre ikke, at det vil give færre tilskuere på de danske landeveje.

- Der er jeg ret optimistisk. For det første kan det jo også være fint vejr i september. For det andet har vi altid haft mange tilskuere til løbet, uanset hvordan vejret har været de forskellige år. Så jeg er ret fortrøstningsfuld.

- Min plan er, at når vi flytter, så bliver det også godt vejr den uge i september. Ligesom den her uge, siger han med et skævt smil.

Begrundelsen for flytningen er, at løbet lige nu ligger for klemt mellem andre cykelløb. Derfor er det svært at tiltrække de store hold fra cykelsportens World Tour. De vil ellers gerne til Danmark, mener Worre.

- Vi får så mange indikationer. Der er rigtig mange af de hold, der har været her før, der virkelig gerne vil komme tilbage. Men det kan de ikke på grund af kalenderen. Det kan de i september, siger han.

Udsigten til konkurrence fra flere af sportens allerbedste hold kan betyde dårligere chancer for de mindre danske hold, der traditionen tro er med i løbet. Men det skræmmer ikke Virtu Pro-Veloconcepts sportsdirektør, Ricky Enø Jørgensen.

- For os gør det ikke så meget. Det gør selvfølgelig, at løbet nok bliver hårdere, fordi større hold kommer til start. Det vil heller ikke gøre noget for os, for vi skal også ud at vise, hvad vi kan. Hvis det kan løfte løbet, så er det fint sådan, siger han.

Også på Coloquick-Cult-mandskabet er sportsdirektør Christian Andersen positiv over for idéen. Han håber bare, at der stadig vil være plads til de lidt mindre, danske hold i løbet.

- Vi håber da, de fortsat vil bidrage til udviklingen af dansk cykelsport. Det kræver, at man har de hold med, der udvikler rytterne. Det er det største løb for os. Det er vores Tour de France. Men at det ligger i september, vil ikke betyde det store, siger han.

Jesper Worre lover da også, at der fortsat vil være plads til de danske hold, selv når de store hold forhåbentlig kommer til.

- Vi vil gerne have nogle danske kontinentalhold med. Derfor skal vi heller ikke helt op selv at være en del af World Touren, for så mister vi den mulighed. Hele aspektet med dansk talentudvikling vil vi gerne beholde, forsikrer han.

/ritzau/