Løchte og makker klar til 1/8-finalen i herredouble

I en kamp på lidt over to en halv time lykkedes det for danske Frederik Løchte Nielsen og den britiske makker Jonathan Marray at spille sig i 1/8-finalen i herredouble ved Wimbledon lørdag.

Det skete med en sejr over det colombianske par Juan-Sebastian Cabal og Robert Farah, der blev besejret med 6-3, 5-7, 7-5, 6-4.

Frederik Løchte Nielsen og Jonathan Marray er med i turneringen på et wildcard, og de to har ikke spillet sammen længe.

Efter den sensationelle Wimbledon-sejr i 2012 har den 31-årige dansker eksempelvis satset mere på sin singlekarriere

Den dansk-britiske konstellation synes dog ganske hurtigt at have fundet tilbage i et godt samarbejde, efter at det først blev til sejr over det fransk-indiske par Fabrice Martin/Purav Raja og så også sejr lørdag.

Her gjaldt det anden runde og mødet med colombianerne, der er seedet 16 i Wimbledon.

Løchte og Marray vandt første sæt 6-3 på 35 minutter, og i andet sæt kunne parret udligne til stillingen 2-2 på Frederik Løchte Nielsens serv. Danskeren viste også godt spil i partiet efter, hvor colombianerne dog holdt serven til 3-2-føring.

Jonathan Marray havde lidt knas med sine server, men spillede sig op og servede hjem til 3-3, og generelt virkede Løchte og Marray i god balance kollektivt i et lige andet sæt.

Juan-Sebastian Cabal og Robert Farah bragte sig foran 5-4 og presset lå derfor på Marray, der havde serven i partiet efter.

Det var guf for colombianerne, men det lykkedes Marray at holde serven.

Cabal/Farah bragte sig i front igen i deres serveparti, og derfor skulle Frederik Løchte Nielsen serve for en tiebreak-afgørelse.

Det lykkedes ikke, og dermed udlignede colombianerne med 7-5 til 1-1 i sæt.

Tredje sæt blev lige så tæt en affære, hvor parrene holdt deres server og lagde presset over på hinanden konstant.

De fulgtes ad til 2-2 og 4-4, og colombianerne bragte sig så foran med mulighed for at bryde til sætsejr, men Marray servede partiet rent hjem til 5-5, mens også Frederik Løchte Nielsen viste godt spil.

Så lykkedes det endelig at bryde for Løchte/Marray, og de sikrede sig efterfølgende sætsejren med 7-5.

Løchte og Marray virkede nu ovenpå og brød colombianerne. Det blev først 4-2-føring og senere 5-3 på et servees fra danskeren, og efter over to en halv time stod det klart, at danskeren og briten er videre.

Frederik Løchte Nielsen og Jonathan Marray møder i 1/8-finalen kroatiske Ivan Dodig og makkeren Marcelo Melo fra Brasilien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip