Løkke åbner for justeringer af dagpengereform

Skrevet af admin

18/04/2015

Dagens topnyheder

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, nuancerer nu, hvordan en kommende dagpengereform kan lempes, hvis det står til Venstre.

I DR's talkshow "Vi ses hos Clement" åbner partilederen op for at lempe på dagpengereformen, så korte job kan tælle med i dagpengeregnestykket.

- Der er behov for at se på, måske sådan som LO lægger op til, om man gjorde det mere attraktivt for folk også at tage kortere job. Men så er det til gengæld ikke to års dagpenge, så er det kortere tids dagpenge, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger i udsendelsen, at Venstre gerne vil kigge på at ændre dagpengereformen, selvom partiet selv var med til at indføre den.

- Fordi vi har lavet den her dagpengereform, så er det jo ikke det samme som, at det er mejslet i granit, og det er os, der har opfundet det og derfor kan ingenting laves om.

Det er ikke første gang, Lars Løkke Rasmussen udtaler, at dagpengereformen "ikke er mejslet i granit", men det er første gang, at partiet taler om at lade eksempelvis sæsonarbejde udløse dagpenge.

Dog understreger Lars Løkke Rasmussen, at han stadig ikke vil pille ved genoptjeningskravet, sådan som Dansk Folkeparti vil.

Lars Løkke Rasmussen udtalelser kommer i slipstrømmen på et udspil fra LO og FTF, der har foreslået, at det skal være lettere at genoptjene retten til dagpenge eksempelvis ved at lade sæson- eller kortere projektansættelser tælle med i regnskabet.

Venstre har tidligere udtalt, at "de kunne se dele af sig selv" i fagbevægelsens forslag.

Kort tid forinden dagpengeudmeldingen meddelte LO, at de frigør sig helt fra Socialdemokraterne i valgkampen, der kommer senest i september.

Venstre understreger dog, at eventuelle dagpengejusteringer først bliver efter dagpengekommissionens ventede anbefalinger, der skal falde senest 1. september.

/ritzau/