Løkke: Alt for lille vækst har gjort Danmark fattigere

Det er slet ikke nok, at dansk økonomi sidste år voksede med én procent af bruttonationalproduktet (BNP). Derfor bør regeringen lave reformer, som sætter gang i økonomien.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, om, at BNP i 2014 voksede med 1,0 procent ifølge Danmarks Statistik.

- Det er en meget, meget beskeden vækst. Danmark er i dag fattigere end den dag, regeringen kom til. Denne lille, beskedne vækst sker ovenpå negativ vækst. Der er fortsat en kæmpe udfordring, siger Lars Løkke Rasmussen.

Når økonomien går langsomt fremad, skyldes det ifølge Løkke Rasmussen VK-regeringen. Den lagde sporene ud med efterlønsreformen og halvering af dagpengeperioden, mener Venstres formand.

- Men vi er jo ikke i mål. Derfor skal der gøres mere. Vi har brug for vækstinitiativer, der gør det endnu mere attraktivt at drive virksomhed, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Der er først og fremmest brug for at gøre noget for folk med små indkomster, så det bedre kan betale sig at arbejde.

Modsat mener økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), at fremgangen skyldes SR-regeringens reformer.

Venstre har vist vejen med at flytte ansatte fra det offentlige til private virksomheder, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Regeringen har delvis fulgt den opskrift. Derfor er der færre offentligt ansatte i dag end i 2011, da jeg var statsminister, siger han.

Da mange landmænd går ned, skal regeringen skabe bedre rammer for fødevaresektoren. Samtidig strømmer lavtlønnede østeuropæere til Danmark, mens mange danskere får kontanthjælp, siger Venstres formand.

- Det skal være mere attraktivt for danskere at tage arbejde - også hvor man ikke får mere end minimumlønnen. Siden statsministerens nytårstale har vi spurgt, hvornår der kommer vækstinitiativer, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip