Løkke beklager Eva Kjer Hansens afsked

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har forsvaret partifællen Eva Kjer Hansen i forbindelse med sagen om landbrugspakken.

Men lørdag valgte hun at trække sig som miljø- og fødevareminister, hvilket et flertal af Folketinget ønskede.

- Jeg har med meget stor beklagelse modtaget miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens beslutning om at træde tilbage som minister, siger Løkke i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

De Konservative - altså regeringens mindste støtteparti - havde sammen med partierne i rød blok ikke længere tillid til Eva Kjer Hansen som minister.

Hun har vildledt Folketinget i forbindelse med udformningen af landbrugspakken - blandt andet ved at bruge forkerte regnemetoder, har kritikken lydt.

Den udlægning har Lars Løkke Rasmussen slet ikke været enig i. Eva Kjer Hansen har intet gjort forkert, har statsministeren fastholdt.

- I lyset af de meget frugtbare samtaler, jeg i de seneste døgn har haft med de tre partier, der står bag regeringen, har jeg taget Eva Kjer Hansens beslutning til efterretning.

- Det betyder, at jeg efter weekenden vil gå til Hendes Majestæt Dronningen med henblik på at udnævne en ny miljø- og fødevareminister, siger Løkke.

Torsdag blev landbrugspakken vedtaget i Folketinget med stemmer fra De Konservative. De stemte for pakken, men krævede fortsat Eva Kjer Hansens afgang.

De Konservative har også gjort det klart, at Eva Kjer Hansen heller ikke kan være minister et andet sted. Tilliden er væk til hende.

Der var lagt op til en mistillidsafstemning til Eva Kjer Hansen i folketingssalen onsdag i næste uge.

Løkke indikerede tidligere i denne uge, at et folketingsvalg var mere sandsynligt end en ministerfyring. Men med Løkkes udmelding lørdag er truslen om et folketingsvalg nok afblæst.

De seneste to dage har de borgerlige partier været samlet til krisemøde på Marienborg hos Løkke.

Officielt for at forhandle om en grøn tillægsaftale til landbrugspakken, hvilket De Konservative har ønsket.

Intet er sluppet ud fra møderne, men lørdag valgte Eva Kjer Hansen så at trække sig. Det skete kort tid efter, at K-formand Søren Pape Poulsen på Facebook fastslog, at partiet fortsat ikke havde tillid til Eva Kjer Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip