Løkke: Der er tvivl om stramning i asylforslag

Venstre venter utålmodigt på, at regeringen fremlægger lovforslaget om asylsøgere, som ikke er individuelt forfulgt. Ifølge forslaget vil de ikke kunne få deres familie til Danmark i det første år. Forslaget vejede tungt i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) åbningstale i oktober, og Venstre vil gerne stramme regler i forslaget.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, efter statsministerens spørgetime i Folketinget.

- Hvis det er muligt. Derfor er det jo spændende, at noget af det, vi i dag bliver beriget med oplysninger om, er, at man kan sætte spørgsmålstegn ved noget af det, der er sagt fra regeringens side, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det er helt uklart, om forslaget er en stramning, eller det ikke er en stramning.

Thorning oplyste i spørgetiden, at stramningen gælder, så snart regeringen har fremsat lovforslaget. Det imponerer ikke Venstres formand.

- Jeg hørte godt, at statsministeren forsøgte at svinge det op til noget særligt. Det er ret almindeligt, at lovgivning gælder fra fremsættelsestidspunktet, også når vi laver skattelove. Hvis det ikke var på den måde, så ville folk begynde at spekulere i det, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen har fået kritik, fordi Karen Hækkerup (S) som justitsminister fejlagtigt oplyste, at stramningen rammer størstedelen af de syriske asylsøgere, som ikke er individuelt forfulgt, men flygter fra borgerkrig.

Venstre vil gerne forhandle et strammere lovforslag, fastslår partilederen.

- Vi vil gerne trykprøve: Kan man mere her? Der er grund til at sondre mellem flygtninge, som kommer, fordi de er individuelt forfulgt og flygtninge, der kommer, fordi de som folk er i en ulykkelig situation på grund af en krig eller en naturkatastrofe, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip